Az e-Jelenlét rendszer lehetőséget biztosít rugalmas, papír menetes munkaidő nyilvántartás alkalmazására. A dolgozó által kitöltött jelenét adatok ellenőrzést követően, a bérrendszer megfelelő menüpontjába kerülnek, nincs szükség az időt rabló jelenlét adatainak rögzítésére a számfejtést megelőzően.

Ezáltal leveszi a terhet a bérszámfejtési időszakot terhelő, munkaidő adatok többszörös kézi felvieteléről és ellenőrzéséről. A rendszer bárhonnét, akár a világ minden tájáról elérhető

Az e-jelenléti rendszer segítségével lehetővé válik, hogy a dolgozó saját maga töltse ki a jelenlét adatait, egy előre meghatározott, mindenki számára elérhető, egységes feleületen. A jelenlét alapja, a userenkénti szükséges jogosultságok, illetve a dolgozó munkarendjének beállítása. A jelenlét a sajátgépen beállított dátum hónapjával nyílik meg, és 6 teljes hetet tartalmaz. Igy a tárgy, az előző, illetve a következő hónapok között, anélkül mozoghatunk, hogy a hónap billentyűvel hónapot kelljen váltani.

A user jogosultságokban meg kell határozni azon jogcímek körét, melyet a napi jelenlét felvitelnél a felvivők használhatnak. Ezen jogcímek általában a ledolgozott munkaidő, szabadság, valamint a túlóra, igazolt fizetés nélküli szabadság, igazolt távollét.

Mivel a munkaidő igazolás (melynek lekérése egyben a havi jelenlétre való átvitelt is szolgálja) csak abban az esetben készül el, ha a havi kötelezően ledolgozandó munkaidő keret teljesült (se több, se kevesebb), a napi jelenlétre fel kell vinni a kiesett időket is.

A dolgozó, vagy a csoport adminisztrátor által kitöltött jelenét adatok ellenőrzést követően, esetleges vezetői jóváhagyás után a bérszámfejtési rendszer által feldolgozhatóvá válnak.

Az e-szabadság nyilvántartási rendszer használatának célja, hogy a szabadság kérelmek e-mail útján jussanak el a szabadság engedélyezőjéhez, valamint számfejtésre csak az ezen az úton engedélyezett szabadságok kerüljenek. Az engedélyező jóváhagyásáról, vagy elutasításáról a dolgozó e-mailben értesül. A rendszer figyeli a dolgozó éves szabadságkeretét, és tájékoztatást ad szabadság típusonként a már felhasznált, illetve a rendelkezésre álló, kivehető szabadság napokról.

Az e-szabadság nyilvántartó rendszer alkalmazásával időt és energiát spórolunk meg a dolgozó és az engedélyező vezető részére, nincs várakozás, nincs szükség személyes kontaktusra, mely adott esetben, távoli irodában vagy telephelyen történne.