Az alrendszert TB kifizető helyek használhatják betegségi és anyasági ellátások számfejtésére. A hatályos jogszabályok alapján a következő TB ellátás típusok adhatók meg: táppénz (betegszabadság), passzív jogú táppénz, gyermekápolási táppénz, foglalkozási ártalommal kapcsolatos táppénz, üzemi baleset egyéb táppénz, úti üzemi baleseti táppénz, egy éven túli üzemi baleseti táppénz, és közegészségügyi zárlat. A betegszabadságot a program automatikusan kezeli a megadott paraméterek alapján.

A rendszer nyilvántartja a munkavállalók által eltartott személyek adatait az ellátások jogosság ellenőrzéséhez.

Csed, Gyed, táppénzek számítása a TB jogszabályok alapján működik, automatikusan a jelenléti ívre rögzíti az adott TB ellátást. Eltárolja a megállapított időszakra vonatkozó adatokat.

Elkészíthetők a betegségi és anyasági ellátások listái, az egészségügyi statisztikai jelentés, és a GYED statisztika, (havi és negyedéves TB statisztikák) valamint az irányt adó időszak és a napi átlag meghatározása személyenként (adatlap)

WEB-es alkalmazás

A WEB-es alkalmazás lehetővé teszi, hogy a Bérprogramba való belépés nélkül, egy szűkített, leegyszerűsített felviteli felületen, közvetve az Internet/Intranet kapcsolaton át, a TOPINFO WebApplet-en keresztül kerüljön felvitelre a dolgozók munkaidő-igazolása az adatbázisba, akár a világ bármely részéről. A TOPINFO adatbázissal a Webes kliensnek nincs közvetlen kapcsolata.

A TOPINFO adatbázis és a Web szerver közötti kapcsolathoz egy tranzakció-kezelő szerver szükséges, mely szintén a Topsoft Zrt. fejlesztése. A Web szerver lehet Microsoft (IIS) vagy Linux alapú operációs rendszeren futó Apache Web szerver. A tranzakció-kezelő szerver egy Microsoft (WINNT 4.0 vagy WIN2K) operációs rendszerrel rendelkező szervernek kell lennie.

Intranetes alkalmazás esetén a könnyebb adminisztrálhatóság és a költségek kímélése miatt érdemes a Web szervert és a tranzakciós szervert egy gépre telepíteni.

Internetes alkalmazásnál külső Web szerver, vagy fix IP címmel rendelkező Web szerver esetén tanácsos Apache Web szervert működtetni a nagyobb biztonság érdekében.

A tranzakció-kezelő képes a külső Web szervert elérni tűzfalon keresztül is úgy, hogy nem kell a külvilágnak külön rést nyitni a tűzfalon.