A 21. század információ-technológiai fejlődése lehetőséget ad az internet alapú szolgáltatások igénybevételére, a magán és a vállalati felhasználók részére egyaránt.

A kis és közép vállalatok életében bekövetkezett paradigma váltás nem csak a vállalati alkalmazások, ERP rendszerek szempontjából történt, hanem az informatikai rendszerek és azok működtetése terén is.

Az újonnan bevezetendő, vagy a már működő rendszerek esetén fontos döntési szempont, hogy az informatikai háttér saját beszerzésű és üzemeltetésű, vagy külső szolgáltatónál bérelt tárhelyen, vagy felhőben történjen.

A Topsoft Rendszerház Zrt. által fejlesztett és forgalmazott TOPINFO Integrált Vállalatirányítási Rendszer alkalmazható a felhő szolgáltatást nyújtó cég által biztosított informatikai környezetben. Ezáltal a felhasználó teljeskörű infrastruktúrát, rendszertámogatást kap, akár azonnal, bérleti szerződés keretében. Nincs szükség szerver, rendszerszoftver és üzemeltetőmunkatárs alkalmazására. Az adatbázis növekedése esetén a tárbővítés is könnyen megvalósítható. Az informatikai rendszert szolgáltatásként veheti igénybe. A TOPINFO rendszert, az ehhez tartozó adatbázisokat és a kapcsolódó adatokat az interneten keresztül érheti el. Természetesen a felhőben tárolt adatokkal továbbra is kizárólag a tulajdonosa rendelkezik.

A „hagyományos”, megoldás alkalmazása esetén, a vállalatirányítási rendszer a cég saját hardverein és szerverein van telepítve, amit a felhasználó informatikai csapatának kell menedzselnie.

A felhő előnyei:

  • alacsonyabb költség szint,
  • nagyobb sebesség,
  • könnyű skálázhatóság,
  • garantált biztonság,
  • adatvédelem,
  • saját adataihoz csak a tulajdonos férhet hozzá, rendelkezhet felettük.